The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın kapılarının ne özelliklerde olması gerektiği sizler derunin de kaygı ediliyor olur.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi gereken en önemli ilke ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size bilim verecektir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina deruni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde ergürmek başüstüneğu dâhilin, mümkün olan en güdük sürede tüm Yangın Merdiveni Kapısı insanların binadan ayrılabilmesini bulmak için önlem hileınmaktadır.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile ilişkin firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE onayından nakletmek yürekin sınav konstrüksiyonlacak baplarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Bapnın bedii konstrüksiyonsı ve ikbal edilen aksesuarların yararlanmaı bedelı dolaysız olarak etkilemektedir.

Bu nedenle henüz mualla bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında himaye esenlamaz ve bu nedenle daha az bir fiyata sahiptir.

Yangın üzere acil durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini karıneriye hapseder.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri elan eksiksiz uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Report this wiki page